Helsingin Hihna: Hihnoja yötä päivää

Helsingin Hihna: Hihnoja yötä päivää

Sulan teollisuusalueella Tuusulassa toimiva Helsingin Hihna Oy tuo maahan ja jälleenmyy moniin eri käyttötarkoituksiin soveltuvia kuljetin- ja voimansiirtohihnoja sekä hihnojen käyttöön tarvittavia kuljetintuotteita. Yritys tarjoaa ympärivuorokautista hihnapalvelua vuoden jokaisena päivänä. Hihnojen ohella tarjolla on myös muita kuljetinhihnan käyttöön liittyviä tarvikkeita sekä palveluja kuten kuljettimen osien kumittamopalvelua.

muovihina

Vuonna 2002 perustettu Helsingin Hihna Oy maahantuo kuljetinhihnat rullatavarana useilta Euroopan tehtailta. Helsingin Hihna toimittaa kuljetinhihnat asiakkaan mittojen mukaan määrämittaan leikattuna yleensä asennuksen kera. Käyttökohteesta riippuen kumimateriaalit ovat usein öljyn-, pihkan- ja/tai tulenkestäviä. Erityistä lujuutta vaativissa kohteissa hihnat ovat teräsvahvisteisia. Muita muuttujia hihnamateriaalin lisäksi ovat pituus, leveys ja paksuus.
”Kumihihnojen maksimileveys on 2 200 millimetriä. Pituus voi vaihdella paljonkin kysynnän mukaan, mutta useimmiten se on noin 100—250 metriä per rulla”, kertoo Helsingin Hihnan myyntiosasto. Paksuudet taas vaihtelevat materiaalin ohella käyttökohteesta riippuen. Salorannan mukaan alalla kohdataan usein erikoisvaatimuksia hihnojen ominaisuuksien suhteen ja esimerkiksi seuraavanlaisia hihnoja kysytään usein; Rought Top -hihnoja, erikoisuritettuja hihnoja, syöttö-, magneettierotin-, kuorimarumpu- ja hainevähihnoja. Näitä saadaan tilattua nopealla aikataululla tehtaalta. Osa niistä valmistetaan itse.

äskettäin saapuneet hihnarullat 02

Varastossa on hihnojen lisäksi muutakin kuljetinhihnojen toimintaan liittyvää tuotetta. Tässä eri levyisiä kuljetinrullia odottamassa töihin pääsyä.

Laaja asiakaskunta
Kuljetinhihnojen käyttäjiä löytyy laajalta sektorilta. Helsingin Hihnan asiakkaat ovat pääosin maarakennusalan toimijoita, murskaus- ja maa-ainesyrityksiä sekä kasvavassa määrin kierrätysalan yrityksiä. Myös maatalouteen, betoniasemille ja sahoille toimitetaan säännöllisesti hihnoja sekä hihnatarvikkeita. Helsingin Hihna myy kuljetinhihnat määrämittaan leikattuna ja paikalleen asennettuna. Toki hihnoja voi ostaa myös ilman asennuspalvelua niin halutessaan.
”Yrityksen tuotteet soveltuvat yhtä lailla kemiallisen metsäteollisuuden käyttöön, mutta Uudellamaalla ei näitä laitoksia montaa ole”, tuumailee Helsingin Hihnan asiantuntija. Toimialueena on toki koko Suomi, mutta valtaosa toimituksista tapahtuu Etelä-Suomen alueelle. Etenkin murskausasemille toimitetaan tavaraa usein pidemmällekin. Ne kun vaihtavat maisemaa usein vilkkaaseen tahtiin.

äskettäin saapuneet hihnarullat 03

Ympärivuorokautinen palvelu
Helsingin Hihna tarjoaa vuoden kaikkina päivinä toimivaa asennuspalvelua 24/7-periaatteella. Kymmenen hengen yrityksessä on kuusi asentajaa, jotka päivystävät kellon ympäri. Hihnanvaihtoon lähdetään vaikka jouluaattona, jos asiakkaan tarve näin vaatii. Päivystäjien ansioista matkaan päästään lähtemään välittömästi asiakkaan ilmoitettua hihnan katkeamisesta. Pakettiin sisältyy oikean mittainen hihna tarvikkeineen paikalleen asennettuna. Hihnaliitokset tehdään joko kylmä- tai kuumavulkanointina kohteen mukaan. Asiakkaan erityistoiveesta myös mekaaninen liitos on mahdollinen metallisia liittimiä apuna käyttäen.
”Kentällä rakennetaan tarvittaessa lämmitettäviä tiloja hihnaliitosten tekoa varten”, kertoo Helsingin Hihnan asiantuntija.

äskettäin saapuneet hihnarullat 05

Muutakin kuin kuljetinhihnoja
Kuljetinhihnojen räätälöinnin ja asennuksen lisäksi yritys tuo maahan Veco-kiilahihnoja. Näiden ohella on tarjolla myös muita alan tuotteita, kuten kulutuskumia, reunaprofiileita, kumikolia, kumiseulaverkkoa sekä hihnojen toimintaan oleellisesti liittyviä kuljetintuotteita, kuten teloja, liuku- ja iskupalkkeja sekä kaavareita käytettäväksi kuljettimien eri kohtiin. Tarvikkeiden myynnin ohella yritys tarjoaa myös osien kumittamopalvelua, kuten kuljettimen rumpujen kumitusta, erilaisten hihnojen ja levyjen uritusta, hihnojen ja kumilevyjen rei’itystöitä, stanssauksia sekä kumiseulaverkkojen ja lokero- ja hainevähihnojen valmistusta. Kiilahihnojen käyttökohteita ovat useimmiten teollisuuden erilaiset koneet. Tuusulan toimipisteessä on runsas valikoima erilaisia kiilahihnoja valmiina nopeaan toimitukseen.
Kumisten kuljetin- ja kiilahihnojen rinnalle on viimeaikoina tullut myös muovisia vaihtoehtoja. Niitä käytetään paljon elintarvike-, paperi- ja tekstiiliteollisuudessa kevyiden massojen käsittelyyn. Helsingin Hihna räätälöi ja myy myös näitä muovisia vaihtoehtoja.

äskettäin saapuneet hihnarullat 06